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‘Mr. Arthur R. Still
6840 Camino de Fray Marcos
Tucson, Arizona 85718

Dear Mr. Still:

This is in response to your request for amendment of the Commission's Rules for
the Amateur Radio Service, You-believe the laws applicable to interference
that electronic-equipment.in a -home-receives: from radio: frequency energy are
inadequate. Additionally, you disagree with Congress' decision to givé the
Commission exclusive jurisdiction over interference to home electronic
equipment, systems, and devices.

‘Section 302(a)(2) of the Communications Act of 193“, as amended, U7 U.S.C.
302(a)(2), authorizes the Commission to regulate home electronic equipment and
systems by establishing minimum performance standards for such equipment to
reduce their susceptibility to Interference from radio frequency energy. See
96 Stat.. 1087, 1091-1092. The conference Report associated with this section
indicates that "the legislation does not mandate Commission exercise of this
authority; that decision is well within the technical expertise of the agency.”
The Report also indicates that the Commission, in exerecising this authority, is
expected to balance the cost of improving the performance of a device against
the overall public benefit to be gained. See H. Rep. No. 765, 97th Congress,
-2d Session (1982), at 32-33. Because most users of home electronie equipment
do not receive such interference, we do not wish to impose the additional costs
associated with reduced susceptibility on all users of such equipment,
including millions of users who would not benefit., Likewise, it is not
reasonable to place the burden for resolving all inberference problems on
amateur service licensees. Congress recognized that electronic equipment
manufacturers also have a responsibility to design properly their equipment to

prevent interference. We belleve that the Commission's Rules properly reflect
- Congressional desires.

The issue of interference to home electronic equipment is being addressed by
-industry. A committee has been formed under the auspices of the American
National Standards Institute to develop,’oluntarily, standards to reduce the
susceptibility of this equipment to interference. The Commission's
long-standing policy, as well as that of the Federal Government in general, is
to rely on private industry voluntary standards whenever possible, At our
encouragement, the Electronic Industries Association (EIA) developed, in 1984
and 1987, two susceptibility standards for television receivers.
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These standards were developed using American National Standards Institute
procedures. Recent figures provided by the EIA indicate that virtually all new
color televisions and VCRs voluntarily comply with these standards.
Additionally, the number of complaints we receive about interflerence to home
electronic equipment has dropped significantly since 1982.

Earlier this year, the Telecommunications Industry &ssociation adopted a
standard for telephone terminal equipment that contains product goals for
electromagnetic interference susceptibility. In addition, international
standards on interference susceptibility are being developed for a wide variety
of electronic products. Although compliance with these standards is voluntary,
we expect their development will spur electronic equipment manufacturers to
consider potential interference problems when designing their equipment.

Interference to the type of electronic equipment you mention in your letter
does not give the Comuission a basis to restrict the operation of your neighbor
or modify his license. See Sections 15.1, 15,5(b), and 97.121 of the
Commission's Rules, 47 C.F.R. §§ 15.1, 15.5(b), and 97.121. Additionally, the
Communications Act grants a station licensee certain rights, such as a right to
a hearing, before the Communication can modify a station license. See Section
316 of the Communications Act of 1934, as amended, 47 U.S.C. 316,

Based on the above, we conclude that your proposal is not in the publie
interest and does not warrant consideration by the Commission. Accordingly,
pursuant to Section 1.401(e) of the Commission's Rules, 47 C.F.R. § 1.401(e),
IT IS ORDERED that your request for rule making IS DENIED.

Sincerely,

Ww{g )j{ $4 Arsey an, J

Chief, Special Services Division
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